Vi erbjuder skyddade boenden där kvinnan och/ eller barnen får ta med husdjur. Vi tycker detta en självklarhet då husdjuret slipper stressen att lämnas iväg från sin ägare. De boende ska inte heller under sin tid hos oss behöva oroa sig om vart husdjuret befinner sig och om det är välmående. En annan positiv effekt är att husdjur har en oerhörd förmåga att hjälpa, skänka ro och stötta sin ägare i den nya situation det innebär att bo i ett skyddat boende.
Antingen tar kvinnan med sig sitt husdjur vid ankomstdagen till boendet eller så får hon och socialtjänsten ordna med transport av djuren till boendet.
Vi måste få reda på vad för typ av husdjur som avses och hur många husdjur det rör sig om. Skador/ slitage. Att husdjur sliter extra på hemmet vet vi nog alla. Vi accepterar vad vi anser är ett normalt slitage/nedskräpning så som t.ex. extra hår, lättare repor, märken efter klor mm. Vi accepterar dock inte söndertuggade möbler, sönderrivna möbler och textiler mm. Av sådana skador kommer vi att tvingas begära ersättning.